منو
X

تصویر
اشرف هارونی
مشاور کودک
(4)
آمار این متخصص
(4) رای
60%

دقت

0%

مفید بودن

0%

دانش و مهارت

80%

رفتار بالینی

40%

وقت شناسی

60%

هزینه اقتصادی

توضیحات پروفایل
  

اشرف هارونی هستم، فارغ التحصیل روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۳۸۹، پایان نامه ی اینجانب تحت عنوان “بررسی و مقایسه ی میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اتیسم مراجعه کننده به مراکز خدمات رسانی اصفهان” می باشد که در ادامه بخشی از آن را مطالعه می کنید:

دانشگاه علامه طباطبایی

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی

پایان نامه جهت اخد درجه کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی

عنوان:

بررسی و مقایسه ی میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اتیسم مراجعه کننده به مراکز خدمات رسانی اصفهان

استاد راهنما:

دکتر پزشک

استاد مشاور:

دکتر دولت آبادی

استاد داور:

دکتر هاشمی

دانشجو:

اشرف هارونی

سال ۱۳۸۹

فهرست مطالب

عنوان

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

فرضیه های پژوهشی

تعریف مفاهیم تحقیق

فصل دوم: ادبیات پژوهش و مبانی نظری

مقدمه

کودک کم توان ذهنی با اختلال اتیسم

رفتار چالش برانگیز

شیوع

سبب شناسی

پیشینه پژوهش

فصل سوم: روش شناس

مقدمه

روش پژوهش

جامعه ی آماری

نمونه و روش نمونه گیری

ابزار گردآوری داده ها

روش جمع آوری داده ها و ابزار آن

روش تجزیه و تحلیل آماری

فصل چهارم ( تجزیه و تحلیل داده ها)

یافته های توصیفی متغیر های جمعیت شناختی

آمار استنباطی

فرضیه ی اول

فرضیه ی دوم

فرضیه ی سوم

فرضیه ی چهارم

فرضیه ی پنجم

فصل پنجم:

مقدمه

نتایج عمده

پیشنهاد پژوهشی

محدودیت های پژوهش

منابع

پیوست

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه ی شیوع انواع رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال انیسم پرداخته است، روش پژوهش زمینه ای و روش نمونه گیری در دسترس بوده است. نمونه شامل ۲۴۰ کودک کم توان ذهنی با و بدون اختلال الیسم می باشد که به مراکز توانبخشی کودکان اتیستیک اردیبهشت، یاوران زینب و مرکز نگهداری کودکان کم توان ذهنی سعادت و مدرسه ی کودکان استثنایی أمله مراجعه می کنند و اطلاعات بدست آمده ی این بررسی بر اساس چک لیست شیوع رفتار های چالش برانگیز جلیلی صورت گرفته است با که حوزه ی رفتاری را در بر می گیرد . داده ها به وسیله ی آمار توصیفی (لزیع فراوانی ، میانگین، انحراف استاندارد ، نمودار و جداول ) آمار استنباطی (آزمون مستقل تحلیل شده است. نتایج نشان دهنده ی آن است که میانگین رفتار های چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با اختلال اتیسم برابر با ۱۴٫۹۴ و بیشتر از کودکان کم توان ذهنی بدون احتلال الیسم ۸۰ /۵ است. و بین میانگین رفتار های چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بدون احتلال الرسم که برابر است با(۸۸/ ۵) و کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر بلون اختلال انیسم که برابر است بر۷۶/۵) تفاوت معنی داری وجود ندارد.

مقدمه:

کم توانی ذهنی یا به اصطلاح دیگر ، نارسایی رشد قوای ذهنی موضوع جدیدی نیست، بلکه در هر دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعالعیبت ذهنی در حد طبیعی بوده اند . انجمن روانشناسی آمریکا از سال تاسیس خود (۱۸۷۶)، تلاش هایی را در حوزه ی درک و فهم ، تعریف و طبقه بندی عقب ماندگی ذهنی راهبری کرده است , کم توانی ذهنی ، به کار کرد ذهنی پایین تر از متوسط که با محدودیت های مهم در کار کرد انطباقی در دو مورد از مهارتهای سازشی همراه است. سن شروع اختلال باید پیش از هجده سالگی باشد (لاکاسون و همکاران، تر جمه فیعاد ماهر، ۱۳۸۰). با توجه به این آمار که بین یک تا دو درصد از جمعیت کشور ها را کودکان کم توان ذهنی تشکیل می دهند و در کشور ایران، ۷۰۰ هزار تا یک میلیون نفر کم توان ذهنی خواهیم داشت (میلانی فر ،۱۳۸۶).بر اساس تحقیقات بایو میک و همکاران (۲۰۱۰) ،۸ تا ۲۰% کودکان کم توان ذهنی مبتلا به اختلال اوتیسم هستند. انجمن روانشناسی آمریکا (۲۰۰۲) اوتیسم را، مجموعه ای از اختلال عصبی رشدی تعریف می کند که به وسیله رفتارهای کلیشه ای و آیینی و نقص در مهارتهای اجتماعی و ارتباطی توصیف می شود . ماتسون و تبل اسکو آل (۲۰۰۷)، معتقدند که این مشکلات مزمن هستند و غالبا همراه با مشکلات دیگری همچون رفتارهای چالش برانگیز می باشند منظور از رفتار چالش برانگیز رفتاری است که از نظر فرهنگی از نظر شدت ، فراوانی با مدت استمرار غیر طبیعی بوده و سلامت جسمی فرد با اطرافیانش را به خطر می اندازد با رفتاری است که منجر به محدود شدن و عدم دسترسی به تسهیلات متداول جامعه می گردد (امرسون ، ۲۰۰۱). بر اساس تحقیقات امرسون (۲۰۰۱) ۷تا ۱۵% افراد با کم توانی ذهنی شدید که در موسسات نگهداری می شوند رفتار های چالش برانگیز بیشتری از خود نشان می دهند و ۸۵ تا ۹۳% از این افراد با ناتوانی متوسط تا شدید مشکلات رفتاری کمتری دارند. در سال ۱۹۹۵ امرسون و بروملی ، میزان رفتار چالش برانگیز در افراد کم توان ذهنی را۷ / ۸ برآورد کرده اند (به نقل از هولدن ، ۲۰۰۶).در کودکان کم توان ذهنی با اختلال اوتیسم نیز بغدادی ، پاسکال و کریسی (۲۰۰۱)نشان دادند که ۵۰٪ از یک نمونه۲۲۲نفری دارای رفتار چالش برانگیز هستند(به نقل از اوریلی،۲۰۰۹). هولدن و گیت لسن (۲۰۰۶) گزارش دادند ۱۰تا ۲۰٪ از افراد کم توان ذهنی با اختلال اوتیسم که ۳۰ تا ۴۰% آنها در موسسات زندگی می کنند؛ رفتار چالش برانگیز دارند (دیکسون ،۲۰۰۷)، در ایران تا کنون به این مسئله توجه چندانی نشده است.

بیان مسئله

کودکان کم توان ذهنی نیاز های اساسی یکسانی با افرادی دارند که دارای هوش طبیعی هستند نیاز به امنیت عاطفی در این کودکان به دلیل عقب ماندگی آنها بیشتر مورد تاکید قرار می گیرد . لیکن اگر این نیاز ها سر کوب شوند و منجر به اختلال عاطفی در آنها می گردد. کودک مبتلا به کم توان ذهنی هوش کافی برای رشد مکانیزمهای متناوب ساز گاری که به او در جهت حل مشکلاتش کمک می کند ندارد. او باید بیش از هر گروه دیگری از نظر هوشی به شخصیت سالمی که در زندگی روزانه اش با آن مواجه است و تکیه کند. اختلال شناختی و اجتماعی کودکان کم توان ذهنی منجر به رفتار چالش برانگیز در این گروه می شود. چنین رفتارهایی در بین کودکان کم توان ذهنی با اختلال ایسم نیز رایج می باشد (احدی و بنی جمال، ۱۳۸۳). بر اساس گزارش بریسون (۲۰۰۸) ۲۸% افراد مبتلا به کم توانی ذهنی مبتلا به اختلال اوتیسم هستند.رفتار چالش برانگیز رفتاری است که برای فرد مضر بوده یا برای کار کتان و مراقبین کودکان چالش را می باشد و کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اوتیسم، در گیر نوعی از رفتار های چالش برانگیز مثل رفتار پرخاشگرانه (ضربه زدن به دیگران ، پرتاب کردن وسایل ) ، صدا های نامناسب (گریه کردن با فریاد زدن ) ، رفتار های کلیشه ای (نگه داشتن وسایل در جلوی صورت، به دهان بردن اسباب بازی، حرکات پروانه ای دست ها، تکان دادن بدن ، زدن ضربات آهسته و پی در پی به شی)، صا، به زدن به خود (مثل گاز گرفتن دست خود و صدمه زدن به بدن خود می باشند. (ماتسون،۲۰۰۵)امرسون و همکاران (۲۰۰۱) گزارش دادند که شایعترین رفتارهای چالش برانگیز نشان داده شده پرخاشگری و خود جرحی می باشند و رفتار های کلیشه ای کمترین نوع از مشکلات رفتاری می باشد و بررسی های اوریلی (۲۰۰۳) نشان می دهد که کودکان مبتلا به کم توان ذهنی با اختلال اوتیسم نسبت به کودکانی که تنها مبتلا به کم توان ذهنی هستند و رفتارهای چالش برانگیز بیشتری دارند. (اوریلی و دیکسون، ۲۰۰۹).بر اساس تحقیقات هولدن و گیلسن (۲۰۰۶) ارتباط مستقیمی بین میزان رفتار چالش انگیز و میزان کم توانی ذهنی در کودکان وجود دارد. هر چه میزان کم توان ذهنی در کودکان بیشتر باشد میزان رفتار چالش برانگیز افزایش می یابد . برای مثال بوردو یک و دافی (۱۹۹۴) دریافتند که ۲۰% از افراد کم توان ذهنی آموزش پذیر و ۵۵ % از افراد کم توان ذهنی تربیت پذیر یک یا چندین مورد از رفتار چالش برانگیتر را نشان می دهنده (به نقل از مورفی ،۲۰۰۸). با توجه به ماهیت رفتار های چالش برانگیز قدم اول در درمان و آموزش این کودکان پاسخ گویی به این سوالات خواهد بود که شیوع رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با وبدون اختلال التبسم چگونه است؟ آیا بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اتیسم تفاوت وجود دارد؟ آیا بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر و تربیت پذیر بدون اختلال اتیسم تفاوت وجود دارد؟ آیا بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر و تربیت پذیر با اختلال انیسم تفاوت وجود دارد؟ آیا بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر با و بدون اختلال اتبسم تفاوت وجود دارد؟ آیا بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر با و بدون اختلال اتیسم تفاوت وجود دارد؟

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

بوردویگ و وایت (۱۹۸۷) معتقدند که رفتارهای چالش انگیز علاوه بر صدمات جسمی آنی که منجر به محرومیت این افراد از خدمات اجتماعی و نگهداری شان در محیط های موسسه ای می شود؛ باعث می شود که این افراد از خدمات ارائه شده توسط چنین موسانی نیز محروم گردند. رفتار چالش برانگیز مائع یادگیری مهارت های جدید به ویژه در محیط های آموزشی می گردد . این امر باعث می شود که فرد وارد یک چرخه متقی شده که در این چرخه، رفتارهای جدیدی را برای جایگزین کردن با رفتارهای چالش برانگیز یاد نمی گیرد و منجر به ادامه برون ریزی مشکلات رفتاری می شود (مورفی،۲۰۰۸). از آنجایی که هدف نهایی چنین پژوهش هایی، آماده سازی زمینه ای مناسب در جهت به حداکثر رساندن توانایی های چنین کودکانی است و رفتار های چالش برانگیز مانع رسیدن به این اهداف هستند ، بررسی و مقایسه ی میزان شیوع این رفتار ها که متعاقبا نحوه ی مقابله با این اختلالات را فراهم می کند می تواند در این زمینه موثر باشد. شیوع۱ % اختلال کم توانی ذهنی و شیوع ۰۲ / ۰ % اختلال اوتیستیک که با توجه به رشد دانش و آگاهی در مورد اختلال اوتیستیک و تغییر در تعاریف این میزان تا (۳۴/ .%) افزایش داشته و از آنجایی که تنها پژوهش انجام شده در ایران بررسی شیوع رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی شهر تهران می باشد که توسط جلیلی (۱۳۸۶) صورت گرفته است، اهمیت و ضرورت این تحقیق را می رساند.

اهداف پژوهش

بررسی مقایسه ای شیوع رفتار چالش برانگیز در بین کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اوتیسم مراجعه کننده به مراکز خدمات رسانی شهر اصفهان.

فرضیه های پژوهش

-بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی با و بدون اختلال اوتیسم تفاوت وجود دارد.

-بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بدون اختلال انیسم و تربیت پا بر بدون اختلال اتبسم تفاوت وجود دارد.

-بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر با اختلال اوتیسم و کم توان ذهنی تربیت پذیر با اختلال اوتیسم تفاوت وجود دارد.

-بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر با اختلال اوتیسم و کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بدون اختلال اوتیسم تفاوت وجود دارد.

-بین میزان رفتار چالش برانگیز در کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر با اختلال اوتیسم و کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر بدون اختلال اوتیسم تفاوت وجود دارد.

تعاریف مفاهیم واژگان اختصاصی پژوهش

تعریف نظری

کم توان ذهنی: بر کارگزاری هوش عمومی که پایین تر از میانگین است که به نقایصی در رفتار سازشی منجر شده با با آن همراه است و در طول دوره ی رشد بروز می کند(گروسمن ،۱۹۸۳).

اوتیسم:  بر اساس ملاک های DSM – TR اوتیستیک بر اساس کاستی در تعاملات اجتماعی، نقص در ارتباط ،رفتار ها با علایق تکراری باقالی توصیف می شوند (سادوک، ۲۰۰۷).

رفتار چالش برانگیز رفتاری است که از نظر فرهنگی از نظر شدت ، فراوانی یا مدت استمرار غیر طبیعی بوده و سلامت جسمی فرد یا اطرافیانش را به خطر می اندازد یا رفتاری است که منجر به محدود شدن و عدم دسترسی به تسهیلات متداول جامعه می گردد (مارتین هاتیری ۲۰۰۷). _

تعاریف عملیاتی

کم توان ذهنی : در این پژوهش به افرادی اطلاق می شود که در آزمون ریون ، اسلوسن و آدمک گودیناف که توسط روانشناس مرکز مربوطه انجام گرفته است، نمره ی زیر ۷۰ دریافت کرده اند.

او نبسهم: الحتلال است که در این مراکز بر اساس فرم تجدید نظر شده ی فهرست تشخیص کودکان در خود ماند.. (ADIR ) که توسط سازمان بهزیستی استان به این مراکز ارائه شده و توسط روانشناس مرکز اجرا می گردد؛ او تیستیک شناخته شود رفتار چالش برانگیز در این پژوهش، رفتارهایی هستند که با استفاده از چک لیست ارزیابی رفتار های چالش بر انگیز کودکان عقب مانده ی ذهنی که توسط جلیلی ایجاد شده با شناسایی خواهند شد.

فصل دوم:

مقدمه

با توجه به هدف پژوهشی در این فصل محقق ابتدا به توصیف مختصری در مورد ویژگی ها ، عوامل سبب شناسی ، شیوع اختلال کم توانی ذهنی با و بدون اختلال اوتیستیک می پردازد.سپس شرح مفصلی در زمینه ی رفتار های چالش برانگیز اسیب شناسی، روشهای درمان بازار های سنجش رفتار، شیوع آن را در ادامه ی فصل می آورد و در پایان به پژوهش هایی که در این زمینه در داخل و در خارج از کشور صورت گرفته است اشاره می کند.کم توانی ذهنی با اختلال اتیسمانجمن روانپزشکی امریکا ، کم توان ذهنی را کار کرد هوشی پایین تر از میانگین همراه با محدودیت های قابل ملاحظه ای در کار کرد انطلیافی حد اقل در دو حوزه ی مهارتهای بین فردی و اجتمایی ، استفاده از منابع اطلاعاتی، خود فرمائی ، مهارتهای عملکرد تحصیلی یا شغلی ، فراغت ، سلامت و امنیت ، که قبل از۱۸ سالگی شروع می شود، تعریف کرده است (هاردمن، ۲۰۰۲، ترجمه ی علیزاده، ۱۳۸۸).یکی از مباحثی که در افراد کم توان ذهنی حائز اهمیت است ، وجود عدم تعادل طبیعی و لازم در زمینه های رفتاری ، عالی ، حسی و حرکتی در این افراد می باشد . برای مثال این کودکان با این که از لحاظ هوشبهر با کودکان کوچکتر و عادی برابر است، ولی در زمینه های مختلف فعالیت های ذهنی تعادل کودک عادی را ندارند. قبول این امر باعث شده است که فرد کم توان ذهنی را فقط یک موجود زنده مانند گیاه تلقی نمی کنیم و او را همچون سایر افرادی بدانیم که دارای نیازهای انسانی است (میلانی فر، ۱۳۸۶).در رفتار کودکان کم توان ذهنی تغیر پذیری زیادی مشاهده می شود ادوارد زیگلر (۱۹۷۴) مدعی است که رفتار فرد کم توان ذهنی نه تنها پیامد هوش پایین ، بلکه از تبعات عوامل شخصیتی و انگیزشی نیز می باشد. او معتقد است که بسیاری از افراد کم توان ذهنی به لحاظ تجربه ی گذشته بشان انتظار بالایی برای شکست دارند و این انتظار بر تحوی رویکرد آنها به موقعیت هایی که متضمن مهارت های شناختی است، اثر می کند (هالاهان و کافمن، ۱۹۴۴، ترجمه جوادیان، ۱۳۸۳). هر چه نارسایی هوش شدید تر باشد اختلال در نیروهای حیاتی و روانی باعث کم توانی ذهنی بیشتر وشدیدتر می شود. در واقع برای کودک یک دایره ی معیوب ایجاد می شود که محدودیت های هوشی او را شدید تر می کند (میلانی فر، ۱۳۸۶).علمای تعلیم و تربیت با دید خاص آموزش و پرورشی افراد کم توان ذهنی را معمولا به چهار گروه کودکان دیر اموز، کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر ، تربیت پذیر و حمایت پذیر تفکیک می نمایند. افراد دیر آموز به علت کمی رشد ذهنی قادر به فراگیری مطالب و حل مسائل همانند افراد عادی و همسن و سال خود نیستند دیر آموزان در واقع در میان افراد کم توان ذهنی از بالاترین درجه ی رشد ذهنی برخوردارند.دومین گروه ، افراد کم توان ذهنی آموزش پذیر هستند که ۲٪ از کل کودکان سنین مدرسه رو را تشکیل می دهند. بهره ی هوشی آنها ۵۰ تا ۷۰ برآورد شده است. گروه سوم را کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر تشکیل می دهند متاسفانه تعداد قابل توجهی از کودکان این گروه در موسسات و سازمان های غیر آموزشی نگهداری می شوند .این گروه از کودکان ۳/ ۰% از کل جامعه را تشکیل می دهند. بهره ی هوشی این افراد بین ۲۵ تا ۵۰ تخمین زده می شود.چهارمین گروه که در این طبقه بندی جا داده شده افراد کم توان ذهنی حمایت پذیر می باشند این کودکان به علت کم توانی شدید ذهنی و بدنی قادر به یادگیری و تربیت پذیری در امور خود داری و انطباق با محیط و سازگاری اجتماعی نمی باشند. بهره ی هوشی آنان معمولا کمتر از ۲۵ می باشد. و به همین دلیل نیاز فوق العاده به کمک مستمر در انجام کاره ای شخصی دارند (افروز، ۱۳۸۴). از نقطه نظر آماری ۲۷/ ۲٪ جمعیت که بهره ی هوشی شان از ۷۰ پایین تر است اصطلاحا کم توان ذهنی تلقی می شوند. در ایالات متحده ، دولت فدرال سالهاست که رقم کم توانی ذهنی را ۳/۲٪ تخمین می زند .اما اداره آموزش و پرورش ایالات متحده معتقد است که تنها در حدود ۶۸/۱% جمعیت کودکان از دوره ی پیش دبستانی تا کلاس ۱۲ به عنوان کم توان ذهنی از خدمات ویژه برخورداند (جوادیان ، ۱۳۸۶). تعداد قابل توجهی مطالعات همه گیر شناسی در زمینه ی او تبسم صورت گرفته است که نشان می دهند تعدادی از کودکانی که مبتلا به اختلال اوتیستیک هستند؛ کم توان ذهنی و برخی از کودکانی که مبتلا به کم توانی ذهنی هستند به عنوان اختلال اوتیستیک تشخیص داده می شوند، در حالی که مالفا “، (۲۰۰۴) بیان می کند که ۴۰٪ از افراد با کم توان ذهنی مبتلا به اوتیسم هستند. و۷۰ %افراد اوتیستیک کم توانی ذهنی دارند.بریسون (۲۰۰۸) در بافت که ۲۸ / افراد کم توان ذهنی مبتلا به اوتیسم هستند دی پلیدت ” با استفاده از معیار های DSM شیوع ۱۶ / ۷ از را برای همپوشی کم توانی ذهنی و اوتیسم گزارش کرده است.

رفتار چالش برانگیز

ذهنی بودن و ماهیت سیال واژه ی رفتار چالش برانگیز افراد را از دادن یک تعریف ثابت و بادوام باز می دارد. رفتار چالش برانگیز سلامت فرد و اطرافیان وی و توانایی های ما به عنوان والدین با متخصصین برای تحقق بخشیدن به مسئولیت هایمان را به خطر می اندازد (ویتکر ۲۰۰۴). به عقیده ی امرسون (۲۰۰۱) رفتار چالش برانگیز رفتاری است که خطرات ویژه ای برای سلامت افراد ایجاد و به طور آشکارا دسترسی به موقعیت برتر اجتماعی را محدود می کند. در حالی که این تعاریف ممکن است در بعضی جنبه ها متفاوت باشند، اما همه ی آنها در زمینه ی مشترکی از نگرانی ها شامل اثر رفتار چالش برانگیز بر سلامت و امنیت فرد نشان دهنده رفتار چالش برانگیز، سلامت و امنیت اطرافیان فرد، کیفیت زندگی فرد ارائه دهنده ی رفتار چالش برانگیز و  کیفیت زندگی اطرافیان فرد تاکید دارند بنابراین می توان مفهوم رفتار چالش برانگیز را از نظر هانبری (۲۰۰۷).چنین شرح داد نمونه ای از رفتار که به فرد صدمه می رساند با پای فرد و اطرافیان آنها محدودیت ایجاد می کند. و این احتمال وجود دارد که به اشکال مختلفی ، صدمات جدی را به کیفیت زندگی این افراد و اطرافیانشان وارد کند ” تعریف ارائه شده ی رفتار چالش برانگیز پنج زمینه از رفتار ها را شامل می شود که عبارتند از خشونت، خودجرحی، نخریب، مشاجره ، خود تحریکی، این پنج زمینه در بیشتر افرادی که انواع مختلف رفتار چالش برانگیز را نشان میدهند با یکدیگر ادغام می شوند( هانبری، ۲۰۰۷).انواع رفتار های چالش برانگیز درون طبقات بزرگی چون خود جرحی ، رفتار های کلیشه ای و پرخاشگری و تخریب قرار می گیرند. رفتار های چالش برانگیزی که در بخش رفتار خود چرمی قرار داده شده عبارتند از ضربه زدن به سر و صورت با گوش ، زخمی کردن خود با انگشتان به چشم خود را فشار دادن و گاز گرفتن خود رفتار هایی که به عنوان رفتار های کلیشه ای توصیف می شوند عبارتند از قربادزدان، چرخاندن دست ها ، خاراندن و خوردن زخم های خود، مکیدن دست ها، و کوبیدن پاهایه زمین و در اخر رفتار هایی همچون ضربه زدن به دیوار ، ضربه زدن به مربی، تف …

مشخصات
  • جنسیت زن
  • وابسته به کلینیک
  • تجارب / مهارت ها
  • دانشگاه دانشگاه علامه طباطبائی
  • رشته تحصیلی روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
  • گواهینامه ها
  • پست های مدیریتی
  • مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
  • کلمات کلیدی اشرف هارونی روانشناس، اشرف هارونی مشاور، اشرف هارونی روان درمانگر، اشرف هارونی روانپزشک، اشرف هارونی متخصص اعصاب و روان، اشرف هارونی روانسنج
تخصص ها
  • روان‌شناسی کودکان استثنایی
تصویر
اشرف هارونی
مشاور کودک
(4)

E-Teb.com © Copyright 2016 روانشناس یا روانپزشک. تمامی حقوق محفوظ است.

دکتر - مشاوره خانواده - پزشک - مشاوره آنلاین - شماره دکتر