منو
X

تصویر
اکرم اسکندری
روانشناس بالینی و فردی
(10)
آمار این متخصص
(10) رای
86%

دقت

80%

مفید بودن

80%

دانش و مهارت

80%

رفتار بالینی

60%

وقت شناسی

90%

هزینه اقتصادی

توضیحات پروفایل
  

اکرم اسکندری هستم، فارغ التحصیل تکنولوژی آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۳۹۰، پایان نامه ی اینجانب تحت عنوان “بررسی تاثیر پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت تحصیلی درس علوم” می باشد که در ادامه بخشی از آن را مطالعه می کنید:

دانشگاه علامه طباطبایی

دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته تکنولوژی اموزشی

عنوان:

بررسی تاثیر پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت تحصیلی درس علوم

استاد راهنما:

دکتر خدیجه علی آبادی

استاد مشاور:

دکتر محمد رضانیلی

دانشجو:

اکرم اسکندری

بهمن ۱۳۹۰

فهرست مطالب

عنوان

فصل اول: کلیات پژوهش

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت انجام پژوهش

اهداف پژوهش

اهدف کلی پژوهش

اهداف فرعی پژوهش

سوال های پژوهش

فرضیه های پژوهش

متغیرهای پژوهش

تعریف واژه های پژوهش

مفاهیم نظری

مفاهیم عملیاتی

فصل دوم – مبانی نظری و پیشینه پژوهش

مقدمه

بخش اول: مبانی نظری پژوهش

یادگیری الکترونیکی

دیدگاه های یادگیری الکترونیکی

چندرسانه ای های آموزشی

تعریف مفهوم چند رسانه ای

تعریف مفهوم چند رسانه ای آموزشی

عناصر نظام های چند رسانه ای آموزشی

دلایل استفاده از چند رسانه ای ها در آموزش

چند رسانه ای ها و رویکرد عمیق یادگیری

کلیات طراحی چند رسانه ای های آموزشی

انواع برنامه ریزی در طراحی مواد آموزشی چند رسانه ای

استانداردهای چند رسانه ای

اصول ساخت چند رسانه ای

شیوه های استفاده از چند رسانه ای ها در آموزش

موانع بکار گیری چند رسانه ای ها

یادگیری چند رسانه ای

نظریه ی شناختی یادگیری چند رسانه ای مایر

نظریه رمز گذاری دو گانه

نظریه حافظه فعال

نظریه بار شناختی

بهینه سازی بار شناختی در طراحی چند رسانه ای

رهنمودهای اساسی برای کاهش بار شناختی بیرونی

رهنمودهای اساسی برای کاهش بار شناختی درونی

اصول طراحی یادگیری چند رسانه ای

دلایل روانشناختی اصل پیش آموزش

مراحل اجرای اصل پیش آموزش

ساختار الگوی ذهنی

یادگیری

یادداری

تفاوت یادگیری با یاد داری

انگیزش

انگیزش پیشرفت

انگیزش تحصیلی

انگیزش پیشرفت تحصیلی

انگیزش درونی و بیرونی

انگیزش عمومی و اختصاصی

نظریه های انگیزشی

بخش دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده

تحقیقات صورت گرفته در ایران

تحقیقات انجام شده در سایر کشورها

جمع بندی پیشینه تحقیقات در ایران و جهان

فصل سوم: روش پژوهش

مقدمه

روش شناسی پژوهش

طرح پژوهش

جامعه آماری

نمونه گیری و روش نمونه گیری

ابزار پژوهش

روایی و پایایی ابزارهای پژوهشی

روایی و پایایی آزمون یادگیری

روایی و پایایی آزمون یادداری

روایی و پایایی آزمون انگیزش پیشرفت تحصیلی

روش اجرا

مفروضات تحلیل کواریانس و آزمون tو آزمون آن ها

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم – تجزیه و تحلیل داده ها مقدمه

بخش اول: توصیف آماری متغیرهای پژوهش

بخش دوم: تحلیل استنباطی داده ها

بررسی فرضیه اول پژوهش

بررسی فرضیه های دوم تا چهارم پژوهش

فصل پنجم – بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بحث یافته ها

نتیجه گیری

پیشنهادات پژوهشی

پیشنهادات کاربردی

محدودیت های پژوهش

منابع

پیوست ها

چکیده:

هدف از این پژوهش بررسی تأثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای هابر یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت تحصیلی درس علوم دانش آموزان سوم راهنمایی شهرستان شهر قدس بوده است . این پژوهش به لحاظ ماهیت، موضوع اهداف و فرضیه های آن از نوع کاربردی است و در زمره طرح های شبه آزمایشی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر پایه سوم راهنمایی تشکیل می دادند. جهت انتخاب نمونه های مورد نظر از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شده است. به این ترتیب که از بین ۲۰ مدرسه ی پسرانه راهنمایی شهرستان قدس، مدرسه ی شهید مرتضوی به تصادف انتخاب و پس از آن از بین ۴ کلاس پایه سوم راهنمایی، ۱ کلاس با حجم نمونه جمعا” ۳۰ نفر انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۵ نفره جایگزین شدند و سپس یک گروه در معرض سطح اول متغیر مستقل ( گروهی که پیش آموزش از طریق چندرسانه ی ها دریافت کردند و گروه دیگر در معرض سطح دیگری از متغیر مستقل ( گروهی که هیچگونه پیش آموزشی از طریق چندرسانه ای ها نداشتند) قرار گرفت. متغیرهای وابسته این پژوهش باد گیری، یاد داری و انگیزش پیشرفت تحصیلی بودند که به وسیله آزمون های مربوط به هر متغیر مورد اندازه گیری قرار گرفتند. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از:آزمون بادگیری محقق ساخته در درس علوم پایه سوم راهنمایی، ۲- پرسشنامه انگیزش پیشرفت تحصیلی ورلند و همکاران، ۳- آزمون بادداری محقق ساخنه که سوالات آن در راستای سوالات آزمون یادگیری بود. داده های حاصله از این ۳ آزمون با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS16  ,Excellمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داده است ، یادگیری ، یایداری و انگیزه درونی دانش آموزانی که تحت تاثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای ها بوده اند به طور معناداری بیشتر از دانش آموزانی است که پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها را در درس علوم دریافت نکرده اند. اما بین انگیزه بیرونی دانش آموزان دو گروه آزمودنی تفاوت معناداری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها: چندرسانه ای ها. اصل پیش آموزش، یادگیری، یادداری،انگیزش پیشرفت تحصیلی

فصل اول: کلیات پژوهش

مقدمه:

در عصر حاضر حضور فناوری های نوین آموزشی، علاوه بر اینکه سرعت یادگیری را بالا برده، امکان جذب و فعال بودن یادگیرندگان را فراهم آورده است پیشرفت روز افزون فناوری رایانه و ظهور نرم افزارهای چند رسانه ای، باعث تحول و افزایش ارائه مطالب از حالت صرفا متن به حالات تصویر، صوت، گفتار و غیره شده است ابزار های چندرسانه ای در معنای وسیع خود یکی از اثربخش ترین و قابل دسترس ترین منابع موجود مبتنی بر رایانه هستند، هدف اساسی طراحی ابزارهای چندرسانه ای عبارت است از: ترکیب ابزارها به گونه ای که به بهترین وجه نیاز بادگیرندگان را برای رسیدن به نتایجی بالاتر از آنچه که به کمک ابزار های مجزاو تک رسانه ای قابل حصول است برطرف کند. میزان اثر بخشی چند رسانه ای آموزشی تحت تأثیر یک سری استانداردها و اصول علمی است. در نتیجه طراحی محیط های چند رسانه ای باید مبتنی بر چگونگی پادگیری افراد باشد. (کلارک و مایر ، ۲۰۰۸). برای آنکه بتوانیم از چند رسانه ای ها به بهترین وجه بهره بگیریم باید معیارها و اصول آموزشی بدست آمده از پژوهش ها را رعایت کنیم از قلمروهای جدید در حوزه چند رسانه ای ها، پژوهش درباره اصل پیش آموزش می باشد (کلارک و مایر، ۲۰۰۸). اصل پیش آموزش در مواقعی کاربرد دارد که تلاش برای پردازش ماده ضروری در درس ، سیستم ادراکی دانش آموز را سردرگم می کند برای افزایش ادراک پادگیرنده دما بر روی نقش پیش آموزش در جهت کمک به بادگیرنده ها در مراحل شکل گیری دانش آنها تمرکز می کنیم در چنین مواقعی که مفاد آموزشی پیچیده ای مطرح می شوند اگر بخشی از پردازش رابتوان پیش از جلسه درس انجام داد این اصل بسیار تاثیر گذار مفید خواهد بود. پیش آموزش به مبتدیان کمک می کند که پردازش مطلبی پیچیده را با کاهش پردازش مدیریت کنند. اگر روند هایی که تدریس می کنیم برای مخاطبانمان پیچیده هستند ، مفاهیم کلیدی و مشخصات مهم مفهوم را شناسایی و مقدمه ی درس را ببخش کوتاهی درباره مفاهیم شروع کنیم زمان پردازش مطالب کوتاه و یادگیری بهتر صورت می گیرد. به گفته هالیدی (۲۰۰۱) ضروری است بخش هایی از طراحی ارتباطات تصویر را برجسته منسجم ، تقویت و بازگویی نماییم تا از این طریق بتوانیم شرح موثری در باره یک پدیده علمی ارائه دهیم. به عنوان مثال حرکت های آهسته برای نمایش دادن دقیق جزئیات یک امر در انیمیشن ها می تواند مورداستفاده قرار گیرد(به نقل از دانگ، ۲۰۰۸، ص ۸۸).هدف ما در این پژوهش بررسی اثر این اصل بر یادگیری و یادداری و انگیزه پیشرفت تحصیلی درس علومبوده است.

بیان مسئله

با پیشرفت های اخیر فناوری های جدید آموزشی، چند رسانه ای ها جایگاه ویژه ای بافته اند. چند رسانه ای ها به واسطه انواع شیوه های گوناگون ارائه اطلاعات، تجارب یادگیری چند حسی را در اختیار دانش آموزان قرار میدهند (ذوفن، ۱۳۸۳،ص ۲۱۸). مهم ترین مزایای چند رسانه ای نسبت به اشکال دیگر آموزش انعطاف پذیری در ارائه اطلاعات ودست پاپی سریع آن فراهم کردن بازخورد است. هدف اصلی از بکار گیری چند رسانه ای این است که به یادگیری یادگیرندگان کمک کند و میزان سواد آن ها را بالا ببرد (ارکان واکویونلو ،۲۰۰۸). پژوهش های انجام شده نشان داده اند، دانش آموزانی که انگیزش تحصیلی بالایی دارند، فعالیت های تحصیلی بیشتری را می پذیرند، تکالیف درسی بیشتری رانجام می دهند و در نتیجه موفقیت بیشتری را کسب می کنند(کیت و کول، ۱۹۹۲، به نقل از سیف، ۱۳۸۸، ۲۴۶). یافته های روانشناسی حاکی از این مطلب است که هرگاه در یادگیری یک موضوع دوباجندحس باهم ترکیب شوند، فراموشی مطالب یاد گرفته شده کمتر اتفاق می افتد. چون کاربرد رسانه های آموزشی در جریان آموزش حواس مخناف را به کار می اندازد، یادگیری مان را ساده تر نموده و میزان پیشرفت یادگیری را بالا می برد(شعاری نژاد، ۱۳۷۰، ص۱۳۶). یادگیرندگان از چندرسانه ای ها لذت برده و ترجیع می دهند از موادچندرسانه ای استفاده کنند. همچنین چندرسانه ای کمک می کند نابهتر یادبگیرند(ناجار، ۱۹۹۶، به نقل از رضوی ۱۳۸۶،ص ۲۸۰) پروژهای تولید چندرسانه ای می توانند توجه و علاقه دانش آموز را به محتوای برنامه ی درسی جلب کنند ( تیکویی وبراون، ترجمه محمد عطاران، ۱۳۸۵،ص۴۵). یک محیط چندرسانه ای فرصت هایی برای کاربرد متن، گرافیک ، ویدئو و صدا ، که اطلاعات را برای فرد شبیه سازی می نماید و آن را به صور مختلفی به فرد عرضه می دارد، فراهم می سازد. ظاهرا” این عوامل سبب تحریک انگیزه درونی کاربر و در نتیجه کاربرد بیشتر آن در آموزش میگردد(وبله ۱۹۹۷) و نتیجه این جریان ، دستیابی به یادگیری و یادداری موثر مطالب آموخته شده و نیز ایجاد و افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان خواهد بود حال با توجه به اهمیت فناوری چند رسانه ای، که عاملی موثر در ارتقاء سطح کیفی آموزش می باشند ، لذا در تولید آنها ملزم به رعایت اصول و معیارهایی می باشیم توجه صرف به اصول فنی چند رسانه ای ها و نادیده گرفتن اصول آموزشی آنها امکان استفاده موثر در فرآیند یاددهی و یادگیری را نخواهد داد. امروزه قلمرو جدیدی از پژوهش در حوزه ی چند رسانه ای ها شکل گرفته که حول محور اثرات مفید بکارگیری اصل پیش آموزش می باشد. وقتی هدف کمک به دانش آموزان برای ساختن الگوی علت و معلولی است ، پیش آموزش توانایی ارتقای یادگیری دانش آموزان از طریق الگوی اجزایی را دارد ( مایر، ماتیاس، و نزل ۲۰۰۲) در چنین مواقعی که مفاد آموزشی پیچیده ای مطرح می شوند اگر بخشی از پردازش را بتوان پیش از جلسه درس انجام داد، این اصل بسیار تأثیرگذار خواهد بود. می توانیم با کسب اطمینان از اینکه دانش آموز، با نام و مشخصات هر بخش آشنایی دارد، به درک بهتر او کمک کنیم (کلارک و مایر ، ۲۰۰۸).

ضرورت انجام پژوهش

محبط چندرسانه ای ها شرایطی را فراهم می آورند که در آن یادگیرنده قادر به خلق تصاویر ذهنی می شود و ارتباط بین یاد گیرنده و مواد یادگیری را افزایش می دهد (رای بر ۱۹۹۵. به نقل از سرداری، ۱۳۸۵). چند رسانه ای های آموزشی باید با در نظر گرفتن اصول علمی طراحی گردند و کسانی که به طراحی آموزش می پردازند باید به نتایج پژوهش های صورت گرفته توجه داشته باشند تا یادگیری مناسب و جذابی را برای دانش آموزان فراهم کنند. سالانه در کشور هزینه های بی شماری برای آموزش و پرورش صرف می شود. یکی از دروس اصلی مدارس درس علوم می باشد. با توجه به اینکه این درس هم به عنوان پایه ای برای دیگر دروس در مقاطع بالاترمی۔ باشد و هم از طریق آن دانش آموزان نسبت به دنیای پیرامون خود شناخت پیدا می کنند اهمیتی دو چندان پیدا می کنند . کتاب های درسی چندان به توضیح مفاهیم و مشخصات کلیدی پیش از شروع مبحث اصلی درس نمی پردازند، بنابر این دانش آموزان مبتدی در پردازش مطالب پیچیده سردر گم می شوند. از قلمرو های جدید پژوهش در حوزه چند رسانه ای ها پژوهش درباره اثرات مفید ارائه مفاهیم و نکات کلیدی پیش از شروع درس می باشد. با توجه به اینکه هنوز نمی دانیم که چطور به بهترین وجه مفاهیم مهم و ضروری پیش آموزش را شناسایی کنیم و پژوهش در این حوزه هنوز در ابتدای راه میباشد و از سوی دیگر، این حوزه پژوهش در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته است در این پژوهش تأثیر پیش آموزش پر یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت تحصیلی در درس علوم را مورد بررسی قرار داده ایم که از نتایج حاصل از آن بتوان در طراحی و تولید چند رسانه ای های آموزشی مناسب بهره برد.

اهداف پژوهش:

اهدف کلی پژوهش:

بررسی تأثیر پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر یادگیری، پایداری و انگیزش پیشرفت درس علوم

اهداف فرعی پژوهش:

۱٫­طراحی و تولید چند رسانه ای آموزشی بر پایه بکار گیری اصل پیش آموزش۔

٢. تأثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای ها بر یادگیری درس علوم.

٣. تأثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای ها بر باد داری درس علوم

۴. تأثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای ها بر انگیزه دروتی پیشرفت درس علوم

۵. تأثیر پیش آموزش از طریق چندرسانه ای ها بر انگیزه بیرونی پیشرفت درس علوم

سوال های پژوهش

۱٫­آیا پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر یادگیری درس علوم تأثیر دارد؟

۲. آیا پیش آموزش از طریق چند رسانه ای هایر یادداری درس علوم تأثیر دارد؟

۳. آیا پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها برانگیزه درونی پیشرفت تحصیلی درس علوم تأثیر دارد؟

۴. آیا پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر انگیزه بیرونی پیشرفت تحصیلی درس علوم تأثیر دارد؟

فرضیه های پژوهش

١.­پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر یادگیری درس علوم تأثیر دارد.

۲. پیش آموزش از طریق چند رسانه ای هایر یادداری درس علوم تأثیر دارد.

۳. پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر انگیزه درونی پیشرفت تحصیلی درس علوم تأثیر دارد.

۴. پیش آموزش از طریق چند رسانه ای ها بر انگیزه بیرونی پیشرفت تحصیلی درس علوم تأثیر دارد.

متغیرهای پژوهش

متغیر مستقل، متغییر مستقل در این پژوهش تنوع چند رسانه ای می باشد که به دو صورت با ارائه پیش آموزش و بدون ارائه پیش آموزش گردیده بود.

متغیر وابسته: در این پژوهش میزان یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت تحصیلی در درس علوم به عنوان توابعی که تحت تاثیر متغیر مستقل بودند، متغیر وابسته مورد نظر ما بودند.

متغیرهای کنترل

۱٫­جنسیت: آزمودنی های شرکت کننده در این پژوهش همگی دانش آموزان پسر بودند.

٢. پایه تحصیلی دانش آموزان سال سوم راهنمایی تحصیلی جامعه آماری این پژوهش را تشکیل داده اند.

۳. رسانه آموزشی: از نرم افزار چند رسانه ای برای آموزش هر دو گروه استفاده شده است.

تعریف واژه های پژوهش: مفاهیم نظری

چند رسانه ای : هر ترکیبی از متن، گرافیک، صدا، انیمیشن ، تصاویر ویدئویی که از طریق کامپیوتر با سایر تجهیزات الکترونیکی در اختیار کار برقرار می گیرد (کی نژاد، ۱۳۷۸، ص ۲۵).

چند رسانه ای آموزشی : چند رسانه ای آموزشی عبارت است از ارتباط با استفاده از کلمات و تصاویری که منجر به اشاعه یادگیری می شود (مایر ،۲۰۰۱، ص ۲۷).

پیش آموزش : یادگیری یادگیرندگان زمانی که نام و ویژگیهای مفاهیم کلیدی مطرح شده را می دانند بیشتر از زمانی است که نام و ویژگیهایی آنها را نمی دانند (کلارک و مابر، ۲۰۰۸).

یادگیری : به فرآیند ایجاد تغییرات نسبتا پایدار در رفتار با توان رفتاری که حاصل تجربه است یادگیری گفته می شود که نمی توان آن را به حالت های موقتی بدن نسبت داد (سیف ۱۳۸۸، ص ۲۸).

یادداری : منظور از یادداری این است که مطالب آموخته شده قبلی تا چه اندازه حفظ شده اند (دیزو هال ، ترجمه محمد تقی براهنی، ۱۳۸۵). بخشی از اطلاعات وارد شده به حافظه کوتاه مدت با اطلاعات یاد گرفته شده فیلی ارتباط برقرار کرده به حافظه بلند مدت انتقال می یابند.این اطلاعات به صورت مواد سازمان یافته ای در می آیند که برای مدت طولانی در آن جا باقی می مانند و در صورت لزوم به حافظه کوتاه مدت بازگشت داده می شوند و شخص بر اساس آن ها پاسخ می دهد (سیف، ۱۳۸۶).

انگیزش پیشرفت تحصیلی : عبارت است از یک میل یا علاقه به موفقیت کلی با موفقیت در یک زمینه خاص (گیج و برلاینر ، ۱۹۹۲ ترجمه خوئی نژاد و همکاران، ۱۳۷۴).

در این پژوهش از آزمون انگیزش پیشرفت تحصیلی ورلند استفاده شده است . مقیاس انگیزش پیشرفت تحصیلی توسط ورلند، پلیتر، بلیس و بریر در سال ( ۱۹۹۱ ، به نقل از باقری، ۱۳۷۹) بر مبنای نظریه خود مختاری دسی و ریان (۱۹۸۵) تهیه و ساخته شده است. این مقیاس ، شامل دو بخش انگیزش درونی و بیرونی با ۷ خرده مقیاس است. در این مقیاس، انگیزش درونی شامل ۳ سطح انگیزش درونی برای فهمیدن “، “انگیزش درونی برای تجربه تحریک “، ” انگیزش درونی برای انجام کار پیشرفت و انگیزش بیرونی شامل ۴ سطح: ” تنظیم همانند سازی شده ” ، “تنظیم بیروتی ” ، “تنظیم درون فکنی شده و نهایتا” سازه” بی انگیزگی می باشد، که در ادامه به شرح هر یک از این خرده مقیاس ها پرداخته شده است.

*انگیزش درونی برای فهمیدن : نشانگر این واقعیت است که انجام یک کار به خاطر خشنودی و رضایتی است که فرد هنگام یادگیری، کشف با تلاش برای فهم چیزهای جدید را تجربه می کند (همان منبع)

* انگیزش درونی برای تجربه تحریک: در این نوع انگیزش درونی، فرد به خاطر تجربه احساسات تحریکی، مانند لذت حسی ، سرگرمی ، هیجان و تجارب زیبایی شناختی به انجام کار می پردازد (همان منبع)

* انگیزش درونی برای انجام کار ( پیشرفت). این سطح از انگیزش درونی ، بر فرایند عمل تاکید می ورزد. به عبارت دیگر فرد در فعالیت شرکت می کند، به این علت که از این عمل احساس لذت می کند.

افرادی که دارای این نوع انگیزش هستند ، شخصا” برای انجام این کار تلاش می کنند( باقری، ۱۳۷۹، ص ۱۵) این ۳ خرده مقیاس مربوط به انگیزش درونی می شوند و ۴ خرده مقیاسی که در زیر بیان شده است ، مربوط به انگیزش بیرونی می باشند.

* تنظیم همانند سازی شده : به انسجام رفتاری اطلاق می شود که فرد آن را ارزشمند تلقی می کند و تصور می نماید که آن رفتار را توسط خودش انتخاب نموده است. این سطح از انگیزش، نزدیک ترین نوع انگیزش بیرونی به خود مختاری است (همان منبع)

* تنظیم درون فکنی شده (تنظیم تزریقی): به عبارتی دیگر، این نوع تنظیم به دلایل درونی اشاره می کند که ناشی از درونی سازی وابستگی های بیرونی اند. تنظیم تزریفی ، فرایندی است که از طریق یک در خواست بیرونی به یک بازنمایی تبدیل می شود و فرد از آن برای انجام یا عدم انجام اعمال و رفتار خود استفاده می کند(همان منبع)

* تنظیم بیرونی : منظور از تنظیم بیرونی همان انگیزش بیرونی است . تنظیم بیرونی عبارت است از انجام

کاری به خاطر کسب پیامد های مثبت با اجتناب از پیامدهای منفی به عبارتی دیگر این سطح از انگیزش به محدودیت ها یا پاداش های بیرونی اشاره دارد که ممکن است رفتار را تنظیم کنند (باقری، ۱۳۷۹ ص۱۶)، به عنوان مثال دانش آموز راه دوری که از سوی همسرش با دریافت هدیه ای (زمانی که نمره خوبی در درس عربی می گیرد) تشویق به درس خواندن می شود، دارای این نوع از انگیزش است.

* بی انگیزگی: دسی و ریان (۱۹۸۵) معتقدند ، علاوه بر انگیزش درونی و بیرونی یک سازه دیگر انگیزشی

نیز وجود دارد، که عبارت است از بی انگیزگی افراد بی انگیزه بین عمل و نتایج عمل رابطه ای نمی بینند و علت رفتار هایشان را نیروهایی خارج از کنترل خود می دانند.

*مفاهیم عملیاتی

چند رسانه ای اموزش: در این پژوهش چند رسانه ای مورد استفاده در آموزش، نرم افزار طراحی و تولید شده توسط پژوهشگر می باشد که به دو صورت طراحی شده است. در یکی از چند رسانه ای ها مفاهیم

مشخصات
  • جنسیت زن
  • وابسته به کلینیک
  • تجارب / مهارت ها
  • دانشگاه دانشگاه علامه طباطبائی
  • رشته تحصیلی تکنولوژی آموزشی
  • گواهینامه ها
  • پست های مدیریتی
  • مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
  • کلمات کلیدی اکرم اسکندری روانشناس، اکرم اسکندری مشاور، اکرم اسکندری روان درمانگر، اکرم اسکندری روانپزشک، اکرم اسکندری متخصص اعصاب و روان، اکرم اسکندری روانسنج
تخصص ها
  • روان‌شناسی بالینی
تصویر
اکرم اسکندری
روانشناس بالینی و فردی
(10)

E-Teb.com © Copyright 2016 روانشناس یا روانپزشک. تمامی حقوق محفوظ است.

دکتر - مشاوره خانواده - پزشک - مشاوره آنلاین - شماره دکتر