منو
X

تصویر
دکتر سعیده ملکشاهی
روانپزشک
(3)
آمار این متخصص
(3) رای
80%

دقت

0%

مفید بودن

100%

دانش و مهارت

60%

رفتار بالینی

0%

وقت شناسی

0%

هزینه اقتصادی

توضیحات پروفایل
  

دکتر سعیده ملکشاهی هستم، فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال ۱۳۸۳، پایان نامه ی اینجانب تحت عنوان “بررسی توزیع فراوانی اختلالات روانپزشکی سالمندان بستری در مرکز روانپزشکی بیمارستان فارابی کرمانشاه از فروردین ۷۳ تا فروردین ۸۳” می باشد که در ادامه بخشی از آن را مطالعه می کنید:

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

دانشکده پزشکی

پایان نامه

جهت دریافت درجه دکترای پزشکی

موضوع:

بررسی توزیع فراوانی اختلالات روانپزشکی سالمندان بستری در مرکز روانپزشکی بیمارستان فارابی کرمانشاه از فروردین ۷۳ تا فروردین ۸۳

استاد راهنما:

سرکار خانم دکتر فائزه تاتاری

مشاور آمار:

اقای مهندس عبدلی

نگارش:

سعیده ملکشاهی

سال ۱۳۸۳

مقدمه :

امروزه ارتقاء سطح سلامت و بهداشت از اهداف اصلی جوامع مختلف می باشد و متعاقب آن بهبود روش زندگی و افزایش طول عمر منجر به افزایش شمار سالمندان شده و در نتیجه مشکلات خاص این گروه سنی نمود برجسته تری پیدا کرده است، همچنین از آنجا که بسیاری از اختلالات روانی سالمندی با تشخیص و درمان به موقع قابل پیشگیری یا برگشت پذیر هستند، به این لحاظ برای شناخت هر چه بیشتر بیماریهای خاص روانپزشکی در سالمندان، فراوانی آن و علت مراجعه برای بستری در بیمارستان این پژوهش انجام شد.

اهداف :

هدف کلی این پژوهش تعیین توزیع فراوانی اختلالات روانپزشکی سالمندان بستری در مرکز روانپزشکی بیمارستان فارابی کرمانشاه طی سالهای ۷۳ تا ۸۳ بود و اهداف فرعی بر حسب متغیرهای سن، جنس، شغل، میزان تحصیلات، سابقه خانوادگی بیماری روانی، سابقه مصرف دارو، بیماری جسمی همراه، محل سکونت و سابقه مصرف الکل و مواد تعیین گردید.

روش تحقیق :

این مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد و روش مطالعه براساس بررسی پرونده های کلیه سالمندان بستری در مرکز روانپزشکی بیمارستان فارابی طی سالهای ۷۳ تا ۸۳ که مشتمل بر ۲۵۰ پرونده بود، می باشد و اطلاعات لازم به صورت چک لیستی که شامل متغیرهای ذکر شده است استخراج شده و نتایج با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS آنالیز شده و در نهایت به صورت نمودارها و جداول فراوانی ترسیم گردید.

نتایج :

از نتایج بدست آمده مشخص شد که شایع ترین اختلال روانی در این سالمندان، اختلالات خلقی بود و از نظر جنس تفاوتی بین زن و مرد وجود نداشت و گروه سنی ۶۹-۶۵ ساله شایع ترین گروه سنی بود و از لحاظ تحصیلات و شغل اغلب این بیماران بیسواد و بیکار یا خانه دار بودند و بیشترین داروی مصرفی ضد فشار خون بود و بیماریهای جسمی شایع دیابت، بیماریهای عفونی و ریوی بودند. ۵/۹۶ % همراه اعضای خانواده زندگی کرده و در ۵/۱۷ % سابقه خانوادگی بیماریهای روانی مثبت بود و همچنین ۷ / ۱۲ درصد سابقه مصرف الکل و مواد داشتند.

واژه کلیدی : اختلالات روانپزشکی سالمندی

فهرست مطالب

فصل اول :

پیری طبیعی

خصوصیات جمعیت شناسی

عمر طولانی

نژاد و قومیت

نسبتهای جنسی

ورزش، رژیم غذایی و تندرستی

اصول کلی ارزیابی اختلالات روانی در سالمندی

درمان بیماری جسمی

اورژانس های روانپزشکی

تعریف نظری مفاهیم و اصطلاحات

اختلالات روانی سالمندان

نشانه های روانی همراه با اختلالات طبی اختصاصی

فصل دوم : اهداف و فرضیات (Objectives & Hypothesis)

فرضیات (Hypothesis) یا سؤالات پژوهشی

فصل سوم :

روش تحقیق و مواد مطالعه (Material & Method)

فصل چهارم :

نتایج

نوع اختلال روانی

فصل پنجم:

بحث

. پیشنهادات

منابع و مآخذ (References)

فصل اول:

پیری طبیعی:

سالمندی معمولا به مرحله ایی از دوره زندگی اطلاق می شود که در ۶۵ سالگی آغاز می شود. پیری شناسان، سالمندان را به دو دسته تقسیم کرده اند:

پیران جوان (سنین ۶۵ تا ۷۴ سالگی) و پیران سالمند (سنین ۷۵ سالگی به بالا)، برخی هم افراد بالای سن ۸۵ سال را پیران کهنسال می نامند (۱).

در اروپای غربی حدود ۱۵٪ جمعیت بالای ۶۵ سال است. این نسبت به ویژه نسبت افراد بالای ۸۵ سال در کشورهای پیشرفته و کمتر توسعه یافته روبه افزایش است. تغییرات زیر در پیری دیده می شود. تغییرات ساختمانی مغز: وزن مغز کاهش می یابد و کاهش سلولی مختصر و اختصاص یافته با افزایش سن دیده می شود. پلاکهای پیری معمولا افزایش نشان می دهند و نواحی ایسکمیک در نیمی از افراد طبیعی بالای ۶۵ سال دیده می شود. و تغییرات روانشناختی به کمک آزمایشات استاندارد اندازه گیری ضریب هوش از میانسالی به بعد، کاهشی در عملکرد هوشی دیده می شود. همچنین اختلال در حافظه کوتاه مدت و کندی دیده میشود.

* مشکلات اجتماعی: بسیاری از افراد مسن درآمد کمتر و محل اقامت فقیرانه ترى نسبت به افراد جوان دارند، اغلب در خانه زندگی می کنند. حدود نیمی از آنان با همسرانشان و حدود یک نفر از هر ده نفر با فرزندانشان زندگی می کنند و برخی به تنهایی زندگی می کنند و بسیار منزوی هستند. این شرایط نامطلوب اجتماعی در اغلب کشورهای غربی دیده می شود ولی در برخی فرهنگها مثل چین افراد سالمند قابل احترام اند و می توانند انتظار داشته باشند که با فرزندانشان زندگی کنند.

* استفاده از سرویس های پزشکی: افراد سالمند بیش از جوانان با پزشک خانوادگی مشورت می کنند و نیمی از تخت های بیمارستانهای عمومی را اشغال می کنند. این تقاضا بویژه در سنین بالای ۷۵ سال بیشتر است و اغلب درمان به علت وجود بیش از یک اختلال و افزایش حساسیت به عوارض دارویی مشکل می شود (۲).

خصوصیات جمعیت شناسی :

تعداد افراد بالای ۶۵ سال به سرعت رو به افزایش است. برای مثال در سال ۱۹۰۰، ۴ درصد جمعیت ایالات متحده سن بالای ۶۵ سال داشتند. این میزان در سال ۱۹۹۰ به ۵/۱۲ درصد رسید و تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰ درصد خواهد رسید. این میزان افزایش، فراتر از رشد کل جمعیت است. جمعیت افراد ۶۵ ساله و بالاتر طی ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ ده برابر شده است در حالی که جمعیت کل جهان در طول این مدت ۳ برابر شده است و برآورد می شود که این روند همچنان ادامه داشته باشد. مثلا جمعیت جهان در فاصله ۱۹۹۰ تا ۲۰۵۰، ۵/۱ برابر و جمعیت سالمندان ۲ / ۵ برابر خواهد شد. تخمین زده می شود که میزان امید به زندگی زنان در بدو تولد تا سال ۲۰۵۰، ۷ سال پیش از مردان خواهد بود.

عمر طولانی:

عمر طولانی از بدو ثبت در تاریخ تحت مطالعه بوده و همواره مورد علاقه وسیع بوده است. تحقیقات مربوط به عمر طولانی نشان می دهد که سابقه خانوادگی عمر طولانی بهترین نشانه عمر دراز است: تقریبا نیمی از پدران افرادی که بالای ۸۰ سال دارند، بیش از ۸۰ سال عمر کرده اند. با اینحال با مداخله مؤثر، از بسیاری از عوامل موجب کوتاهی عمر می توان پیشگیری نمود و یا آنها را اصلاح کرده یا به تعویق انداخت. ارث فقط یکی از عوامل است (عاملی که وراء کنترل شخص است. عوامل پیش بینی کننده عمر طولانی که در کنترل انسان هستند عبارتند از: معاینات طبی منظم، عدم مصرف الکل یاکافئین، رضایت شغلی و احساس و تصور خود در نقشی نوع دوستانه و مفید برای جامعه نظیر همسر، معلم، مشاور، والد یا والد بزرگ. رژیم غذایی سالم و ورزش کافی نیز با تندرستی و عمر طولانی ارتباط دارد.

نژاد و قومیت:

نسبت افراد سالمند در جمعیت سیاهپوست، اسپانیایی تبار و آسیایی تبار کمتر از سفیدپوستان است ولی به سرعت در حال افزایش است. تا سال ۲۰۵۰، ۲۰ درصد افراد سالمند غیر سفید پوست خواهند بود و نسبت سالمندان اسپانیایی تبار از ۴ درصد به حدود ۱۴ درصد افزایش خواهد یافت.

نسبتهای جنسی:

به طور متوسط زنها عمر طولانی تری از مردها دارند و بیشتر احتمال دارد که تنها زندگی کنند. تعداد مردها در مقابل هر ۱۰۰ زن بین ۶۵ تا ۸۵ سالگی به شدت کاهش می یابد.

ورزش، رژیم غذایی و تندرستی

رژیم غذایی و ورزش در پیشگیری با تخفیف بیماریهای مزمن افراد سالمند نظیر تصلب شرائین و افزایش فشار خون نقش دارد. بالا بودن چربی خون با بروز بیماری شریان کرونر ارتباط دارد و با کاهش وزن، کاهش مصرف چربی اشباع شده و محدودیت مصرف کلسترول کنترل می شود. افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی روزانه هم به کاهش میزان لیپوپروتئین های سرم کمک می کند. کاهش مصرف نمک (کمتر از ۳ گرم در روز با کاهش خطر ابتلا به فشار خون مرتبط است. بیماران سالمند فشار خونی اغلب با ورزش ملایم و کاهش مصرف نمک و بدون استفاده از دارو می توانند اختلال خود را اصلاح کنند. یک رژیم . ورزش ملایم روزانه (پیاده روی به مدت ۳۰ دقیقه در روز) باعث کاهش بروز بیماری قلبی – عروقی و پوکی استخوان شده و عملکرد تنفسی را بهبود می دهد و با احساس کلی رفاه جسمی و روانی ارتباط دارد (۱)

اصول کلی ارزیابی اختلالات روانی در سالمندی:

بسیاری از بیماران سالمند می توانند دقیقا همانند افراد جوان تر ارزیابی گردند، اگرچه فاکتورهای طبی و شرایط اجتماعی سالمندان نیاز به توجهات دقیق تری دارند. سالمندی به عنوان آخرین مرحله زندگی شامل آسیب پذیری های خاص خود می باشد، لذا از دست دادن استقلال اقتصادی، اجتماعی، تجربه مرگ عزیزان، از دست دادن همسر و داشتن بیماری …

مشخصات
  • جنسیت زن
  • وابسته به کلینیک
  • تجارب / مهارت ها
  • دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
  • رشته تحصیلی پزشکی عمومی
  • گواهینامه ها
  • پست های مدیریتی
  • مقطع تحصیلی دکترا
  • کلمات کلیدی دکتر سعیده ملکشاهی روانپزشک، دکتر سعیده ملکشاهی روانشناس، دکتر سعیده ملکشاهی مشاور، دکتر سعیده ملکشاهی روان درمانگر، دکتر سعیده ملکشاهی متخصص اعصاب و روان
تخصص ها
  • روانپزشکی
تصویر
دکتر سعیده ملکشاهی
روانپزشک
(3)

E-Teb.com © Copyright 2016 روانشناس یا روانپزشک. تمامی حقوق محفوظ است.

دکتر - مشاوره خانواده - پزشک - مشاوره آنلاین - شماره دکتر